Trafikbiogas produceras vid Jeppo Biogas

Liikennebiokaasu

Aja edullisesti ja ympäristöystävällisesti liikennebiokaasulla! Tässä neljä syytä siihen, miksi kannattaa tankata Jepuan biokaasulaitoksen liikennebiokaasua.

1.Hinta

Jepuan Biokaasun liikennebiokaasu asemilla maksaa 1,65€/kg. Hintaa nosti mm. vuoden 2022 alussa voimaan tullut biokaasun valmistevero.

2.Ympäristöystävällisyys

Vaihtamalla kaasuautoon säästät kukkarosi lisäksi myös ympäristöä. Liikennebiokaasu tuotetaan 100% jätteistä, joten se on aidosti uusiutuva polttoaine.
Lisäksi liikennebiokaasu on puhdas polttoaine, joka ei lisää kasvihuonekaasupäästöjä. Tämä selittyy sillä, että kasvihuonekaasujen kokonaismäärä ilmakehässä ei lisäänny, koska biokaasun raaka-aineeseen on sitoutunut saman verran hiilidioksidia kuin mitä sen palamisessa vapautuu.

3.Turvallisuus

Kaasuautolla liikkuminen on turvallista. Liikennebiokaasu syttyy erittäin huonosti palamaan. Kaasuvuodon sattuessa esimerkiksi kolarin seurauksena, kaasu nousee ilmaa kevyempänä yläilmoihin, eikä näin ollen ole yhtä paloaltista kuten bensiini.

4.Tankkaaminen on mukavaa

Biokaasua tankatessa ei tarvitse puristaa tankkauspistoolia auton vieressä. Nimittäin tankkaaminen tapahtuu kytkemällä kaasuletku kiinteästi autoon, jolloin tankkaajan tehtäväksi jää ainoastaan tankin täyttymisen odottaminen.

Liikennebiokaasu asema Jepuan Biokaasu

Mistä kaasuautoja saa?

Kaasuautoja on saatavilla sekä käytettynä että uutena. Vanhan autonsa voi halutessaan konvertoida kaasukäyttöiseksi. Kaasuautojen toimintasäde on noin 1000 kilometriä riippuen automallista, ajotavoista ja tankin koosta. Kaasukäyttöisissä autoissa on aina myös nestemäisen polttoaineen tankki, jolla matka jatkuu kaasusäiliön tyhjennyttyä.

Bensiinikäyttöisen auton konvertointia kaasukäyttöiseksi voi tiedustella asiantuntevilta autoverstailta. Lista muutoksia tekevistä verstaista löytyy täältä. Vuonna 2021 Trafi myöntää henkilöauton kaasukäyttöiseksi konvertoinnista 1000 euron korvauksen. Tavanomaisen henkilöauton kohdalla hyvitys muutoksen hinnasta on noin 30 %. Lue lisää täältä.

Missä kaasuauton voi käydä tankkaamassa?

Jepuan biokaasulaitoksen yhteydessä sijaitsee asema, jossa voi käydä tankkaamassa liikennebiokaasua vuorokauden ympäri. Maksuvälineinä käyvät pankkikortit ja tavallisimmat luottokortit.

Pietarsaaressa Snellmanin asemalla, osoitteessa Kuusisaarentie 1 sekä Isossakyrössä osoitteessa Kalpatie 2 saat myös jepualaista liikennekaasua tankkiin.

Liikennebiokaasu maksutapahtuma asema Jepuan Biokaasu

Missä muualla voi tankata kaasua?

Suomessa on kymmeniä tankkausasemia kaasuautoille, ja biokaasun käyttö liikenteessä on lisääntynyt voimakkaasti. Sivustolla www.kaasuautoilijat.fi on Kaasuasemat kartalle- palvelu, josta näet kaikki Suomen liikennekaasuasemat. Myös Gasum ylläpitää karttaa asemista täällä.